q Διακοπές στον Πλαταμώνα – Φέτος πάμε Μακεδονία – Sun Beach Resort Πλαταμώνας
Ταξίδια και αναψυχή

Διακοπές στον Πλαταμώνα – Φέτος πάμε Μακεδονία

Απολαύστε φέτος τις διακοπές σας σε μία απέραντη χρυσή αμμουδιά
Κάτι ήξεραν οι θεοί του Ολύμπου

Ένα ευλογημένο μέρος για οικογενειακές διακοπές στην Ελλάδα

Τα χωριουδάκια μας

Ιδέες για τις διακοπές

Ημερήσιες εκδρομές

η περιοχή και τα παραθαλάσσια χωριά μας

Πλαταμώνας και Νέοι Πόροι.

Θέλετε να κάνετε τις διακοπές σας σε ένα παραθαλάσσιο γραφικό χωριουδάκι δίπλα σε μια απέραντη χρυσή αμμουδιά; Ή μήπως προτιμάτε να περάσετε τις ημέρες σας δίπλα σε ένα καταπράσινο βουνό; Ή μήπως θέλετε έναν συνδυασμό και των δύο;

Ό,τι από τα παραπάνω και αν ψάχνετε θα το βρείτε στον Πλαταμώνα.  Η παραλία του, όπου βρίσκεται και το ξενοδοχείο μας, θα σας συναρπάσει με τα μπλε νερά της και τη χρυσαφένια αμμουδιά της ενώ είναι περικυκλωμένη από Πλατάνια που ρίχνουν άφθονη τη σκιά τους αλλά και έδωσαν το όνομα τους στην περιοχή.

Σε κοντινή απόσταση βρίσκεται το μυθικό βουνό των Θεών ο Όλυμπος. Μια πεζοπορία στα φημισμένα μονοπάτια του θα σας φέρει πιο κοντά στη φύση και θα σας ενώσει με την ιστορία.

Μην ξεχάσετε να περάσετε μια βόλτα και από το χωριό των Νέων Πόρων. Το μικρό παραθαλάσσιο χωριό έχει επίσης μια μοναδική παραλία με ολόχρυση απέραντη αμμουδιά που θα σας χαρίσει μοναδικές καλοκαιρινές στιγμές.

Πλαταμώνας Καλοκαίρι
Ιδέες για τις διακοπές σας
Ιδέες για τις διακοπές σας

Πώς να περάσετε αξέχαστες διακοπές

Ετοιμάσαμε για εσάς μια σύντομη λίστα με τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε μόλις φτάσετε εδώ:

  • Αφότου αφήσετε τα πράγματα σας στο ξενοδοχείο μας και τακτοποιηθείτε, τρέξτε για μια βουτιά στη μαγευτική παραλία του Πλαταμώνα . Το ξέρουμε ότι το είχατε ήδη στη λίστα σας αλλά μια υπενθύμιση ποτέ δεν βλάπτει!
  • Επισκεφθείτε το ιστορικό κάστρο του Πλαταμώνα. Χτισμένο νοτιοανατολικά του Ολύμπου, πάνω από την παλαιά Εθνική Οδό, πρόκειται για ένα από τα καλύτερα διατηρημένα κάστρα της χώρας, με τον επιβλητικό ακρόπυργο του να ξεχωρίζει. Χτίστηκε τη Μεσοβυζαντινή περίοδο.
  • Περπατήστε στα γραφικά δρομάκια του Πλαταμώνα και κάντε βόλτα και στους Νέους Πόρους, εκεί θα βρείτε και ιδιαίτερες γωνιές για να τραβήξετε φωτογραφίες – μην πείτε ότι δεν θα το κάνετε, δεν θα σας πιστέψουμε.
  • Δοκιμάστε φρέσκο ψάρι. Η περιοχή φημίζεται γι’ αυτό, μην το αμελήσετε.
  • Δοκιμάστε να κάνετε κάποιες από τις δραστηριότητες που σας προτείνουμε εδώ.
  • Ξεκουραστείτε, ανανεωθείτε, χαλαρώστε και μην διστάζετε να μας ζητήσετε ό,τι θα κάνει τη διαμονή σας εδώ, απλά υπέροχη.
Ημερήσιες εκδρομές

Κοντινές αποδράσεις

Όπως έχουμε αναφέρει ήδη ο Πλαταμώνας βρίσκεται σε ένα συναρπαστικό μέρος της χώρας, όπου συνδυάζει βουνό και θάλασσα, την ιστορία και το παρόν. Μην χάσετε την ευκαιρία να εκμεταλλευτείτε τις διακοπές σας για να τον ανακαλύψετε:

  • Εκδρομή στον Όλυμπο: Σε μικρή απόσταση από τον Πλαταμώνα βρίσκεται ο Όλυμπος. Αν δεν νιώθετε έτοιμοι για ορειβασία, δοκιμάστε να περπατήσετε στα φημισμένα μονοπάτια του που αποτελούν πόλο έλξης για επισκέπτες απ’ όλο τον κόσμο. Και που ξέρετε; Μπορεί να τον πετύχετε χιονισμένο, ακόμα και αν στα παράλια έχει καύσωνα.
  • Κοιλάδα των Τεμπών: Άλλη μια εκδρομή στην οποία αξίζει να επενδύσετε μία ημέρα των διακοπών σας. Η ομορφιά της κοιλάδας είναι εξωπραγματική, ενώ το ότι τη διασχίζει ο ποταμός Πηνειός κάνει το τοπίο ακόμα πιο επιβλητικό.
  • Το αρχαίο Δίον: Κοντά στον Πλαταμώνα βρίσκεται και ο συγκεκριμένος αρχαιολογικός χώρος που ήταν αφιερωμένος στον Δία. Ήταν μια από τις γνωστές μακεδονικές πολιτείες της αρχαιότητας. Η αρχαιολογική σκαπάνη έφερε στο φως επιγραφές, αγάλματα και αγγεία ενώ μπορείτε να δείτε ερείπια της αρχαίας πόλης με σπίτια, ναούς και φυσικά το αρχαίο θέατρο του Δίου όπου γίνονταν παραστάσεις. Στο Αρχαιολογικό Μουσείο του Δίου θα δείτε σημαντικά ευρήματα της περιοχής.
  • … και πολλά άλλα, επικοινωνήστε με την υποδοχή για περισσότερες πληροφορίες
Ημερήσιες Διακοπές
Νυχτερινή Διασκέδαση
Νύχτες μαγικές και ονειρεμένες

Νυχτερινή Διασκέδαση

Αν σας αρέσει η νυχτερινή διασκέδαση, για άλλη μια φορά ο Πλαταμώνας θα σας κερδίσει. Μαγαζιά και bar θα δώσουν χρώμα και μουσική στα καλοκαιρινά βράδια σας, τα οποία θα συνοδέψετε με cocktails και αλκοόλ. Μην ξεχάσετε να δοκιμάσετε τα cocktails μας στο Beach Bar “SUN”

Αν από την άλλη, θέλετε απόλυτη ηρεμία, κανένα πρόβλημα. Ο Πλαταμώνας έχει και αυτή την πλευρά για μία νύχτα στην παραλία.

Περισσότερα

Οδηγοί & Πληροφορίες

01

Ο Πλαταμώνας

Διαβάστε για την ιστορία του Πλαταμώνα

02

Άθληση και Χόμπι

Ενδιαφέρεστε για καταδύσεις, ψάρεμα ή για ορειβασία;

03

Τριγύρω

Μία σελίδα αφιερωμένη για την ενημέρωσή σας σχετικά με σημεία ενδιαφέροντος στην ευρύτερη περιοχή

04

Χρήσιμα

Χρήσιμες πληροφορίες για την περιοχή του Δήμου Ανατολικού Ολύμπου και όχι μόνο